© Muhalif 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında unutulmaz anlar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, spor dünyasında birçok ilginç ve unutulmaz anlara sahne oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarından öne çıkan bazı dikkat çekici ve unutulmaz anlar:

1. Yusuf Dikeç'in ikonik pozu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran ve atış tarzıyla fenomen olan Yusuf Dikeç'in pozu, tüm dünyada bir çılgınlığa dönüştü. Olimpiyatlar'da da pek çok sporcu bu pozu verdi.

2. Altın madalya kazanan yüzücü parkta yattı

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları tartışmalı görüntülere sahne oldu. Olimpiyat Köyünde klimasız odada aşırı sıcaktan bunalan İtalyan yüzücü Thomas Ceccon, geceyi parkta geçirdi.

3. Seine Nehri kirliliği

Seine Nehri'ndeki su kalitesinin kötü olması nedeniyle bir çok gün burada yarışlar düzenlenemedi. Düzenlendiği günlerde ise sporcular sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

4. Bir garip elenme hikayesi… Anthony Ammirati 

Olimpiyatlarda Fransa'yı temsil eden genç atlet Anthony Ammirati, sırıkla atlama denemesinin başarısız olması sonucunda yarışmaya veda etti. Ammirati'nin elenmesine neden olan olay ise, atlama sırasında çarpraz direğe penisinin takılması oldu.

5. Snoop Dog ve Kombinleri

NBC ve Peacock tarafından Olimpiyat Oyunları muhabiri olarak işe alınan Snoop Dog'un vazifesi, ve hem canlı yayınlarda hem de sosyal medyada Olimpiyat ateşini canlı tutmaktı, öyle de oldu. Ünlü şarkıcının kullandığı kombinler sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında üst sıralarda yer aldı.

6. Madalya ısıran Çinli Yaqin Zhou

Artistik jimnastik kadınlar denge aletinin madalya kürsüsünde belki de Paris 2024’ün en sevimli anı yaşandı. Altın ve bronz madalya kazanan İtalyan sporcuların madalyalarını ısırarak kameralara gülümsediğini gören Çinli Yaqin Zhou yaşadığı kısa süreli şaşkınlığın ardından aynı şekilde gümüş madalyasını ısırarak kameralara poz verdi ve bu tatlı görüntü kısa süre içinde sosyal medyada en çok izlenen an haline geldi.

7. Uçan sörfçü Gabriel Medina

Paris 2024’te birbirinden farklı branşlarda sporcular performanslarını sergilerken Avrupa’dan çok uzaklarda, Tahiti’de sörf karşılaşmaları gerçekleştirildi. Sörf branşına damga vuran an ise bronz madalya kazanan Brezilyalı Gabriel Medina’nın performansını sergiledikten sonra sevinirken kameralara yansıyan pozu oldu.

8. Boksta X kromozomu tartışması

Boks branşında Imane Khalif’e rakip olan İtalyan sporcunun ringden çekilmesi üzerine cinsiyet tartışmaları yaşandı. Benzer bir durum Tayvanlı Lin Yu-ting için de geçerli olunca ringlerde bu iki ismi protesto eden diğer boksörler kromozom üzerinden cinsiyet eleştirileri yaparak elleriyle ‘X’ işareti yapmaya başladı. Farklı sıkletlerde mücadele gösteren ve tartışmaların odağında olan iki isim, Imane Khalif ve Lin Yu-ting Paris’i altın madalyayla kapattı. Milli sporcumuz Esra Yıldız Kahraman'da durumu protesto etti.

9. Hamile haliyle mücadele eden sporcular

Paris 2024’te mücadele eden iki kadın sporcu performanslarını sergilerken karınları burnundaydı. Zorlu mücadelede iki kişilik mücadele veren Azerbaycanlı okçu Yaylagül Ramazanova ve Mısırlı eskrimci Nada Hafez’in yedi aylık hamile oldukları açıklandı.

10. Sırıkla atlamayı, pozlarıyla sanata çeviren isim Ersu Şaşma...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli atletimiz Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama elemelerinde atlayışının hemen ardından havada yaptığı ikonik poz Paris 2024'ün en çok konuşulan kareleri arasına girdi.

11. Sifan Hassan'ın başörtü yasağı protestosu

Altın madalya kazanan Etiyopya asıllı Hollandalı Sifan Hassan, törene başörtüsüyle çıktı. Fransa, sporcularının açılış törenine başörtüsüyle katılmasını yasaklamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER