© Muhalif 2024

Paris'ten İstanbul’a giden iki yolcunun bagajında 2.4 Milyon Avro ele geçirildi

Paris Charles de Gaulle / Roissy Havalimanı’nda, İstanbul’a gitmek üzere Cezayir’den gelen iki kişinin bagajında 2 milyon 400 bin avro beyan edilmemiş para ele geçirildi. Gözaltına alınan Cezayir uyruklu şahışların bagajında ele geçirilen paranın havalimanında bugüne kadar yakalanan en büyük meblağ olduğu aktarıldı.

BFMTV’nin aktardığı habere göre, Cezayir’den gelen ve Türkiye’ye gitmek üzere havalimanında ulaşan 32 ve 39 yaşlarındaki Cezayir uyruklu iki kişi, F2 Terminali’nden geçerken şüphe üzerine durduruldu.

İki şüphelinin bagajında yapılan aramalarda 2 milyon 400 bin avro tespit edildi. Gözaltına alınan iki şahıs, tekstil ticaretiyle uğraştıklarını ve parayı yatırım amacıyla Türkiye’ye götürdüklerini ifade etti.

Bobigny Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki şahıs kaçakçılık polis birimi tarafından sorguya alındı.

Sermaye ihracı beyan yükümlülüğünü yerine getirmemek  ve  gümrük kaçakçılığı yapmak  gerekçeleriyle haklarında dava açılan iki zanlının sorgusu devam ediyor.

Kaynağı bildirilmeyen 2 milyon 400 bin avro tutarındaki paranın büyük bir bölümünün avro, bir bölümünün de İsviçre Frangı cinsinde olduğu belirtildi.

2021’de bir Türkiye’ye giden bir yolcunun bagajında 500 bin avro ele geçirilmişti
F2 Terminali’nde bundan önce 2021 yılında Türkiye’ye gitmek üzere havaalanına gelen bir gurbetçinin bagajında 500 bin avro ele geçirilmişti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER