© Muhalif 2024

Pentagon açıkladı: ABD, Orta Doğu'ya ek asker gönderecek

ABD ordusu, Lüban’daki Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların artması üzerine Orta Doğu'ya ek asker göndereceğini duyurdu. Pentagon Basın Sekreteri Tümgeneral Pat Ryder, asker sayısını belirtmedi ancak bölgedeki mevcut güçleri desteklemek için ek personel gönderileceğini açıkladı.

ABD ordusu, Lüban'daki Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların artması nedeniyle Orta Doğu'ya ek asker göndereceğini açıkladı. Pentagon Basın Sekreteri Tümgeneral Pat Ryder, Al Arabiya English’e yaptığı açıklamada, bu kararın artan gerilimler ve ihtiyatlı olma amacıyla alındığını belirtti. Ryder, "Bölgedeki mevcut güçleri desteklemek için ek ABD askeri personelini bölgeye gönderiyoruz" dedi. Ancak operasyon güvenliği gerekçesiyle daha fazla detay vermekten kaçındı.

Son aylarda, ABD'nin Orta Doğu'daki askeri varlığı artmış ve toplam askeri personel sayısı 40 bin seviyesine ulaşmıştı. Bu durum, bölgede yaşanan gelişmelerin ve artan çatışmaların etkisiyle askeri stratejinin gözden geçirildiğini gösteriyor.

Orta Doğu'daki durum, uluslararası güvenlik dinamiklerini etkileyebilir ve bu askeri takviye, çatışmaların daha da tırmanmasını önlemek için bir önlem olarak değerlendiriliyor.

(MUHALİF HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER