© Muhalif 2024

Pierre Bergian, 'Drawing Rooms' sergisiyle İstanbul’da

Ferda Art Platform, 1 Ekim – 30 Ekim 2024 tarihleri arasında, Belçikalı ünlü sanatçı Pierre Bergian'ın "Drawing Rooms" isimli sergisine ev sahipliği yapacak.

Sergi, Bergian'ın mimari mekânlar, ışık ve tarihin etkileşimini konu edinen en son eserlerinden oluşuyor. Sanatçı özgün üslubu ile resmettiği iç mekânlarda, 17. yüzyılda popülerleşmiş tarihsel "nadideler kabinesi" stilini, minimalizmin zarafeti ve kendi koleksiyoner kişiliği ile birleştirmeyi ve böylece geçmiş ile şimdiki zaman arasında çağdaş bir köprü kurmayı amaçlıyor.

Aynı zamanda ciddi bir seramik ve mimari obje koleksiyonu edinmiş ve genç yaştan itibaren sayısız müze ve tarihi harabeler gezmiş olan sanatçı, bu objeler ve mekanların kendilerine has hikâyelerini de yarattığı boşluk hissi ile tekrar hayata geçiriyor.

Sergideki eserlerin bir kısmı sanatçı atölyelerine odaklanırken, bu mekânlar hem tarihsel dokuyu hem de yaratıcı sürecin kendisini sorgulayan bir anlayışla ele alınıyor.

Eserleri aynı zamanda British Museum koleksiyonunda olan sanatçı, resimlerinde sıkça başvurduğu arkeolojik izler ve yapısal unsurlarla, mekânların çok yönlü hikâyelerini yansıtmayı başarıyor.

Pierre Bergian'ın Türkiye'de gerçekleşecek ilk kişisel sergisi "Drawing Rooms" 30 Ekim tarihine kadar Ferda Art Platform'da ziyaret edilebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER