© Muhalif 2024

Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi: Kışlıkları hazırlayın, kar geliyor!

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün La Nina kışının bu yıl etkili olacağını açıklamasının ardından, Türkiye'de de kışın erken ve sert geleceğine dair tahminler güçlendi. Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kar yağışı için tarih vererek önemli uyarılarda bulundu.

Yurt genelinde sıcaklıkların önümüzdeki hafta düşeceğini belirten Şen, "Önümüzdeki hafta 2. yarısından itibaren kışlıklarınızı çıkartın. Sobaları hazırlayın, çünkü perşembeden itibaren sonbahar havası kışa dönecek." dedi. Ayrıca Anadolu'nun dağlık bölgelerine kar yağışının da beklendiğini ifade ederek, "Sıcaklık yağışla birlikte 10 derece birden düşecek." açıklamasında bulundu.

La Nina Etkisi

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), bu kışın La Nina etkisi altında geçeceğini belirtmişti. Sert kış koşullarıyla bilinen La Nina'nın, 2024 Ekim ile 2025 Şubat ayları arasında etkili olma olasılığının yüzde 60 olduğu açıklandı. Bu hava olayı, küresel ölçekte çok soğuk kış koşullarına sebep olabiliyor.

Önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacağı ve kar yağışının görüleceği tahminleri, vatandaşların hazırlık yapması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER