© Muhalif 2024

Rize'nin Akpınar köyünde 70 yıldır muhafaza edilen Sakal-ı Şerif çalındı

Rize'nin Akpınar köyünde 70 yıldır muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Mevlid Kandili gecesi çalındı. Jandarma hırsızlıkla ilgili soruşturma başlattı.

Rize'nin merkezine bağlı Akpınar Köyü'nde, Hazreti Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif, 14 Eylül 2024 gecesi Mevlid Kandili öncesi sergilenmek üzere çıkarılmak istendiğinde çalındığı fark edildi. Köyde 70 yıldır muhafaza edilen kutsal emanetin çalındığını fark eden köy yöneticileri, hemen jandarmaya haber verdi.

Köy imamı ve cemaat, kutsal emanetin saklandığı dolaptan çıkarıldığı sırada boş kutuyla karşılaşınca hırsızlık gerçekleştiği anlaşıldı. Jandarma ekipleri, camide ve çevresinde detaylı incelemeler yaparak olayla ilgili soruşturma başlattı.

Köy sakinleri, manevi değeri çok yüksek olan bu kutsal emanete sahip çıkılmasını ve Sakal-ı Şerif'in bir an önce bulunmasını istediklerini belirterek yardım çağrısında bulundular. Köylüler, "Bu köyümüzün en kıymetli emaneti, bereketiydi. Çalınması bizi derinden üzdü ve çok büyük bir kayıp oldu," ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER