© Muhalif 2024

Ruanda, Marburg virüsü aşı denemelerine başladı

Ruanda, Marburg virüsüne karşı 700 doz aşı temin ederek denemelere başladı. Aşının öncelikli hedefi, en yüksek risk altında olan sağlık çalışanları ve Marburg hastalarıyla temas eden bireyler.

Ruanda, ülkede 12 kişinin ölümüne yol açan Marburg virüsüne karşı aşı denemelerine başladığını duyurdu. Sağlık Bakanı Sabin Nsanzimana, aşının ilk hedefinin doktorlar ve Marburg hastalarıyla temas kuranlar gibi en fazla risk altında olan kişiler olacağını açıkladı.

Doğu Afrika ülkesi, ABD merkezli kar amacı gütmeyen Sabin Aşı Enstitüsü'nden 700 doz aşı temin etti. Son derece bulaşıcı olan Marburg hastalığı, belirtilerinin Ebola virüsüne benzemesiyle dikkat çekiyor. Hastalar genellikle ateş, kas ağrıları, ishal, kusma ve bazı durumlarda aşırı kan kaybından dolayı hayatlarını kaybedebiliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Ruanda'da şu ana kadar 46 Marburg vakası görüldü ve virüsün kaynağı henüz tespit edilemedi. Nsanzimana, aşının daha önce Kenya ve Uganda'da denendiğini belirterek, "İnsanların aşıyla ilgili sağlık endişelerine kapılmasına gerek yok" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER