© Muhalif 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Türkiye, organ naklinde dünyanın en iyi 5 ülkesinden biri

Uluslararası Organ Nakli Kongresi'nde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin organ naklinde dünya çapında ilk 5 ülke arasında olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Organ Nakli Kongresi'nde Türkiye’nin organ nakli alanında dünyadaki en başarılı 5 ülkeden biri olduğunu belirtti. Memişoğlu, 1975 yılında Türkiye'de ilk böbrek naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın bu alanda önemli bir rol oynadığını hatırlattı.

Memişoğlu, Türkiye’nin 76 böbrek, 52 karaciğer, 15 kalp ve 2 akciğer nakil merkezi ile 2020 yılında 5 binden fazla nakil gerçekleştirdiğini ifade etti. Türkiye’de organ nakli başarı oranının yüksek olduğunu belirten Memişoğlu, "Bu nakillerin bir yıllık yaşam sürelerinin yüzde 95 olduğunu görüyoruz," dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül de kongrede yaptığı konuşmada, İstanbul'un sadece kültür ve sanat değil, aynı zamanda sağlık alanında da dünyanın dört bir yanından insanları şifa bulmaya çeken bir şehir olduğunu vurguladı. Gül, Prof. Dr. Haberal ve ekibinin başarılarının Türkiye'yi gururlandırdığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER