© Muhalif 2024

Sağlık-Sen Genel Başkanı'ndan sağlık çalışanlarına ilave izin talebi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık profesyonellerinin esnek çalışma sistemleri ve ek izinlerle desteklenmesi gerektiğini belirtti. İş yükü, uzun çalışma saatleri ve ergonomik olmayan şartlar nedeniyle yaşanan zorluklara dikkat çeken Doğan, sağlık çalışanlarının motive edilmesi ve iş doyumunun artırılması gerektiğini vurguladı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "sağlık profesyonellerinin esnek çalışabilecekleri sistemin kurgulanmasını ve onlara ilave izinler verilmesini" talep etti.

Sağlık çalışanlarının izin günlerinin artırılmasını talep eden Sağlık-Sen Genel Başkan Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık hizmetinin önemine işaret ederek, bu hizmetin 24 saat kesintisiz yapıldığını hatırlattı.

Hekim, hemşire ve ebelerin fiziksel ve duygusal olarak yorulup yıprandığına dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

"Bugün sahayı incelediğimizde fazla mesai yapmadan çalışan sayısı çok azdır. İş yükü, uzun çalışma saatleri, ergonomik olmayan çalışma şartları ve iş yerinde karşılaşılan güçlükler, sorunları katlamakta, iş motivasyonunu tüketmekte ve verimlilik kaybına sebep olmaktadır.

Sağlık profesyonellerini motive edecek, iş doyumunu yükseltecek, onları sosyal, ruhsal ve fiziki açıdan destekleyecek adımlar atılmalı. Sağlık profesyonellerinin esnek çalışabilecekleri sistem kurgulanmalı, mevcut izinlerine ilave izinler verilmelidir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER