© Muhalif 2024

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay’a 46 günlük adli para cezası

Erzurum’da öğretmenlerin paylaştığı bir fotoğrafa hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sosyal medya fenomeni Ece Ronay, 46 gün karşılığında adli para cezasına çarptırıldı. Karayazı Asliye Ceza Mahkemesi, Ronay’ın “andavallar” ifadesiyle hakaret ettiğine hükmetti.

Erzurum’un Karayazı ilçesi girişinde bulunan Türkçe ve Kürtçe “Hoş geldiniz” yazan tabela altında çekilen bir fotoğraf, 2022 yılı Nisan ayında sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Fotoğrafı paylaşan 4 öğretmen, yaptıkları el hareketi nedeniyle adli ve idari soruşturmalara maruz kalmış, ancak Mayıs 2022’de görevlerinden açığa alınmalarına rağmen aklanarak görevlerine geri dönmüşlerdi.

Bu olayın ardından fotoğrafla ilgili hakaret içerikli yorumlarda bulunanlara karşı öğretmenler şikayetçi olmuştu. Ece Ronay, sosyal medyada fotoğraf hakkında “andavallar” ifadesiyle hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılandı. Karayazı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ronay savunmasında, bu ifadenin sosyal medya fenomenleri arasında yaygın bir kullanım olduğunu, hakaret ya da küfür amacı taşımadığını söyledi.

Ancak mahkeme, Ronay’ın birden fazla kişiye hakaret suçunu işlediğine hükmederek, 46 gün karşılığında adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Duruşma, 4 Ekim 2024 tarihinde karara bağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER