© Muhalif 2024

Spinal Stenozu Tedavisinde Kişiye Özel Çözümler

Her hastalık her insanda farklı tepkilere yol açmaktadır. Bu da aslında farklı tedavileri beraberinde getirmektedir. Bütün hastalıklarda olduğu gibi Spinal stenoz rahatsızlığında da tamamen kişiye uygun bir tedavi planlaması yapılmalıdır. Bu planlama yapılmadığı taktirde omurga problemleri çok daha ileri seviyeye gidebilmektedir. Bu nedenle iyi bir doktor ile görüşmek ve doğru teşhisi almak oldukça önemlidir. Spinal stenoz alanında uzman klinik ekibi bu konuda uzun süredir tecrübe sahibi olduğu için Spinal Stenoz problemi yaşayan kişiler mutlaka tercih etmelidir.

Spinal Stenozda Bireye Özgü Teşhis

Hastalıklar genel anlamda birbirinin benzeri olup belirli bölgelerde kendini göstermektedir. Ancak her hastanın şikayeti birbirinden farklı bir şekilde olabilmektedir. Bu nedenle tedavi aşamasında farklı çözümler ne kadar önemliyse aynı zamanda tamamen kişiye uygun bir teşhis yöntemi de önemlidir. Spinal stenoz konusunda uzman klinikte yer alan yüksek teknolojili ve çağa uygun makineleri ile en kısa sürede teşhis yapılabilmektedir. Genel anlamda omurga kanalında yer alan ağrılara göre röntgen, BT ya da MR gibi teknikler tercih edilir. Aynı zamanda hastanın şikayetine göre farklı muayene ve tetkikler de yapılabilmektedir. Teşhis süreci içerisinde hastalığın evreleri ve hastaya verdiği ağrılar tespit edilir.

Spinal Stenoz Tedavi Aşaması

Lomber dar kanal rahatsızlığı omurgada gerçekleşen önemli ve büyük bir problemdir. Tedavi edilmediği takdirde kişinin hayat kalitesini büyük bir oranda azaltır. Teşhise göre erken ve geç evreler belirlenmektedir. Erken evrelerde daha çok fizik tedavi, egzersiz tedavisi, kas gevşetici ya da ağrı kesici gibi tedavi yöntemleri uygulanır. Fizik tedavi direkt olarak omurgayı desteklediği için kaslar güçlenir ve omurga üzerinde ortaya çıkan baskı azalır. Bununla beraber daha doğru duruş için de tercih edilen bir yöntemdir.

İleri evre tedavilerinde ise cerrahi müdahale gerekmektedir. Cerrahi müdahalenin iyi bir doktor tarafından yapılması önemlidir. İyi müdahale ile bu rahatsızlık tamamen ortadan kalkacaktır. Klinikteki profesyonel eip tarafından yapılan ameliyatlar sayesinde lomber dar kanal probleminden kısa bir süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER