Serdal Adalı: Hakem krizi için devletin devreye girmesi gerek

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, devre arası transfer döneminde planlanan sol bek ve santrfor transferlerinin neden gerçekleşmediğini açıkladı. Yeni transferler Keny Arroyo ve Elan Ricardo’nun imza töreninde konuşan Adalı, kulübün mevcut durumu, transfer politikası ve Süper Lig gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’ın içinde bulunduğu tabloya dair konuşan Adalı, “Beklediğimizden 2-3 kat daha kötü bir tabloyla karşılaştık. Maddi kısmı bir yana, kulüp içinde başıboşluk ve yozlaşma vardı. Yönetim kurulu olarak bu düzeni düzeltmek için çalışıyoruz. Açıklanan borç rakamlarından daha fazlası olduğunu tahmin ediyordum ama kulüp içindeki düzensizliği bu kadar kötü beklemiyordum.” dedi.

“Ara transferde nokta atışı yapmak zor”

Ara transfer döneminde sol bek ve santrfor takviyeleri yapmayı planladıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Adalı, şu ifadeleri kullandı:

“Yabancı sayımızı biliyorsunuz. Santrfor bölgesinde iki genç oyuncumuz var: Mustafa ve Semih. Bu sezon açığımızı kapatacaklarına inanıyorum. Sol bek için girişimlerimiz oldu ama kısmet olmadı. Ara transfer döneminde doğru oyuncuyu bulmak zor. Hatasız gitmek istiyoruz. Sosyal medyadaki eleştirilerle hareket etmiyoruz. Kış döneminde yapılan tespitleri yaz transfer döneminde hayata geçireceğiz.”

“Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük camiasıdır”

Beşiktaş’ın son yıllarda yaşadığı futbol başarısızlığına rağmen kulüp olarak büyüklüklerinden ödün vermediklerini vurgulayan Adalı, Fenerbahçe ve Galatasaray ile kıyaslamalara karşı çıktı:

“Son birkaç sezondur iyi gitmeyen bir futbol takımımız var. Ancak camialar futbol takımıyla ölçülmez. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük camiasıdır. Şampiyon olsak da olmasak da bu değişmez. Beşiktaş’ı ‘iki büyüğe’ indirgeme projeleri tutmaz. Sonuçlar kötü olabilir ama Beşiktaş’ın büyüklüğünden bir şey kaybetmez.”

“Bankalar Birliği borcunu mayıs ayında çözeceğiz”

Mali konulara da değinen Adalı, Beşiktaş’ın Bankalar Birliği ile olan borcunu mayıs ayına kadar çözeceklerini açıkladı.

“Hakem krizi için devletin devreye girmesi gerek”

Süper Lig’deki hakem tartışmalarına da değinen Serdal Adalı, yabancı hakem konusunun artık kaçınılmaz hale geldiğini belirtti:

“Türkiye’de hakem sorunu var. Yabancı hakem konusunu 2010 yılında gündeme getirmiştim ama tepki görmüştüm. Şimdi her kulüp bu fikre sıcak bakıyor. Ancak bu sürdürülebilir mi bilmiyorum. Sonunda yine Türk hakemlerle devam etmek zorundayız. Türkiye Ligi sadece iki takımdan ibaret değil. Hakem sorununa devletin el atması gerekiyor.”

“Altınordu’dan gelen gençleri değerlendireceğiz”

Altınordu altyapısından ayrılan futbolcularla ilgili konuşan Adalı, “Altınordu’dan hemen katkı sağlayabilecek birkaç oyuncu var. Scout ekibimiz ve antrenörlerimizle altyapıyı yeniden yapılandıracağız.” dedi.

“Musratı’yi Suudi Arabistan’a göndermedim”

Takımdan ayrılan futbolcularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalı, Al Musrati’nin Suudi Arabistan’a gitmesine izin vermediğini söyledi:

“Musratı, Suudi Arabistan’dan gelen teklife sıcak bakıyordu. Ancak küme düşmeme garantili bir opsiyonla gitmesi doğru olmazdı. Monaco’dan teklif geldiğinde hemen gitti. Başarılar diliyorum.”

“Gençleşme projesi yaz transfer döneminde de sürecek”

Son olarak Beşiktaş’ın transfer stratejisine değinen Adalı, yaz transfer döneminde gençleşme projesinin devam edeceğini belirtti:

“Bu gençleri destekleyecek tecrübeli takviyeler yapacağız. Futbol yapılanmamızı scout ekibimiz yönetiyor. Ara transferde yer açabilseydik, transfer sayımız daha fazla olabilirdi. Ama yaz döneminde çalışmalarımız devam edecek.”

İLGİLİ HABERLER