© Muhalif 2024

Suç örgütlerine "Kuyu-28" operasyonu: 160 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 58 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-28" operasyonlarında 160 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin çeşitli dolandırıcılık suçları işlediği belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen "Kuyu-28" operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, ve 54 diğer ilde düzenlenen operasyonlar neticesinde toplam 160 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet gibi çeşitli suçları işlediği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerine yer verdi.

5️⃣8️⃣ ilde Tefecilere ve Dolandırıcılara yönelik Mali Suç Örgütlerine düzenlenen “KUYU-28” operasyonlarında 1️⃣6️⃣0️⃣ şüpheli yakalandı❗️

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız ❗️

🚩Emniyet Genel Müdürlüğü KOM… pic.twitter.com/Cy7PfmSpT4

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) September 24, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER