© Muhalif 2024

Tiyatrokare 33. Yılına ödüllü oyunlarıyla başlangıç yaptı

“Ahududu”, “Şen Makas”, “Ağaçlar Ayakta Ölür” ve “Veda” oyunları ile sezona giriş yapan Tiyatrokare’nin Eylül ve Ekim ayı programları da belli oldu.

“AHUDUDU”

Suna Keskin, Melek Baykal’ın başrol oynadığı “Ahududu” oyunu 9.  yıldır aynı ilgiyle perde açıyor. Bu komedi oyununda, yalnızlığa çözüm bulan iki yaşlı ahududu kadını,  yalnız insanları daha güzel bir hayata kavuşturuyor. Nedim Saban, Cem Güler, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu, Müge Kement, Murat Turhan rol aldığı oyun, 28 Eylül’de İzmir -Konak, 29 Eylül’de İzmir- Bostanlı, 30 Eylül’de Bursa Baob Sahne’de. 3 Ekim Kadıköy Eğitim Sahne, 6 Ekim Trump Sahne, 10 Ekim AKM, 22 Ekim Meb Şura Ankara’da olacak.

“AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR”

Yıllar sonra Nevra Serezli’nin tiyatroya döndüğü beş sezondur devam eden, 11 farklı dalda ödül almış olan ”Ağaçlar Ayakta Ölür” Eylül ayında İzmir’de sezon açılışını yaptı. Usta oyuncu Serezli’ye  eşlik eden oyuncu kadrosunda Aziz Sarvan, Meral Asiltürk, Önder Atakanlı, Emre Ozan, Meltem Özlevent, Beyza Vural yer alıyor.. İspanyol yazar-şair Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan ‘Ağaçlar Ayakta Ölür”, yüreği torun özlemiyle  dolu bir büyükannenin hikayesini anlatıyor.  26 Eylül ve 17 Ekim’ de Kadıköy Eğitim Sahnesinde, 4 Ekim Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde, 20 Ekim’de Moi Sahne, 27 Ekim Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

“VEDA”

Tiyatrokare’nin Cumhuriyetîn 100. Yılı için özel olarak hazırladığı ve genel istek üzerine 101. yılında “Veda” oyunu 24 Eylül AKM’de, 28 Ekim Caddebostan Kültür Merkez’inde sahnelenecek. Ayşe Kulin’in çok okunan “Veda” romanından uyarlanan oyun, son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini, Milli Mücadele dönemine ve bu dönemin hem acı hem de umut dolu olaylarına ışık tutuyor. Veda’nın oyuncu kadrosunda Nevra Serezli Leyla Feray, Aziz Savran, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk,  Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu yer alıyor.


 

“ŞEN MAKAS”

İnteraktif komedi “Şen Makas”  bu sezonda tiyatroseverleri güldürmeye eğlendirmeye devam ediyor.  Melek Baykal, Jess Molho, Fatih Gülnar, Özgür Yetkinoğlu, Selim Tezin, Müge Kement ‘in oynadığı, Guiness Rekorlar Kitabına Amerikan Tiyatro Tarihinin en uzun süreli oynanan komedisi “Şen Makas” Türkiye rekorunu bu yıl kırmaya aday. Ekim ayında Türkiye’nin birçok şehirine gidecek olan komedi oyunu, 13 Ekim Bursa- Baob Sahne, 17 Ekim Bodrum-Herodot Kültür Merkezi, 18 Ekim Manisa Yunus Emre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu, 19 Ekim İzmir -Bostanlı Suat Taşer, 20 Ekim  İstanbul-Trump Sahne, 23 Ekim Ankara-Meb Şura, 24 Ekim Samsun Tiyatro Festivali, 25 Ekim Ordu Atatürk Kültür Merkezi’nde perde açacak.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER