© Muhalif 2024

Tokat, otobüs aktarmalı YHT taşımacılığına dahil oldu

Tokat’a seyahat eden yolcular, Sivas YHT güzergahındaki Yıldızeli İstasyonu’ndan otobüslerle Tokat’a ulaşabilecek. Bilet satışları bugün başladı.

Tokat, otobüs aktarmalı yüksek hızlı tren (YHT) taşımacılığı sistemine dahil olarak şehirlerarası ulaşımda yeni bir kolaylık sunmaya başladı. Tokat’a seyahat etmek isteyenler, Sivas YHT güzergahında bulunan Yıldızeli İstasyonu’na kadar yüksek hızlı trenle ulaştıktan sonra Tokat’a otobüslerle devam edebilecek.

Ankara–Eskişehir, Ankara–İstanbul, Ankara–Konya, Ankara–Sivas gibi doğrudan YHT seferlerinin yanı sıra, Tokat gibi bazı şehirlere aktarmalı ulaşım sağlanıyor. Tokat Belediyesi ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bu yeni hizmet, yolcuların hem tren hem otobüs bileti için koltuk seçimini tek bir sistem üzerinden yapmasına imkan tanıyor.

YHT güzergahıyla uyumlu otobüsler, bağlantılı oldukları trenin varış saatinden önce Yıldızeli İstasyonu’nda hazır bulunacak ve Tokat’a ulaşım sağlanacak. Bilet satışları bugün itibarıyla başladı ve yolcular hem tren hem otobüs için tek bilet alarak rahat bir seyahat deneyimi yaşayabilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER