© Muhalif 2024

Toyota’dan 500 milyon dolarlık yatırım

Toyota, elektrikli hava taksi şirketine 500 milyon dolar yatırım yaptı.

Japon otomotiv devi, elektrikli hava taksi şirketi Joby Aviation'a 500 milyon dolar daha yatırım yaptığını duyurdu. Bu son yatırımla birlikte Toyota'nın Joby'ye yaptığı toplam yatırım, 2020'deki 394 milyon dolarlık sermaye enjeksiyonunun ardından 894 milyon dolara ulaştı.

Joby, Uber benzeri araç paylaşım hizmetleri için hava taksi filoları geliştirmeye odaklanan ve giderek genişleyen bir grup şirket arasında yer alıyor.

Joby Aviation'ın kurucusu ve CEO'su JoeBen Bevirt, “Bugünkü yatırım, şirketlerimiz arasındaki yaklaşık yedi yıllık işbirliğinin üzerine inşa edildi. Toyota'nın paylaştığı bilgi ve destek Joby'nin başarısında etkili oldu ve hava yolculuğunun geleceğine yönelik ortak vizyonumuzu hayata geçirirken ilişkimizi derinleştirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Joby Aviation kısa süre önce Marina'daki (Monterey County) pilot üretim hattında üçüncü uçağını tamamladı. Şirket ayrıca eyalette üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak daha büyük bir tesisin inşaatına başladı.

Toyota mühendisleri, Joby'nin Kaliforniya'daki ekibiyle doğrudan iş birliği de yapıyor. 2023 yılında, Toyota'nın Joby'nin uçak üretimi için kritik güç aktarma organları ve çalıştırma bileşenleri tedarik etmesi için uzun vadeli bir anlaşma yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER