© Muhalif 2024

Trump'ın Harris için kullandığı ”zihinsel engelli” hakareti partililerinden destek görmedi!

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Trump, “Joe Biden zihinsel olarak engelli oldu. Bu üzücü, ama bence yalancı Kamala Harris bu şekilde doğdu” dedi. Trump, Cumhuriyetçiler tarafından seçim vaatlerine odaklanması konusunda uyarıldı.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris’in zihinsel durumu hakkındaki hakaretlerini tekrarladı. Cumhuriyetçi Parti üyeleri ve destekçileri Trump’ı, seçim vaatlerine sadık kalmaya ve bu tür saldırılardan kaçınmaya çağırdı.

”Harris zihinsel engelli olarak doğdu”

Trump, Pazar günkü Pennsylvania mitinginde “Joe Biden zihinsel olarak engelli oldu. Bu üzücü, ama bence yalancı Kamala Harris bu şekilde doğdu” diye konuştu.

Trump, önceki gün de Biden yönetimi altında gerçekleşen yasa dışı göç sebebiyle Harris’i suçlamış ve “Bunun ülkemizin başına gelmesine ancak zihinsel engelli biri müsaade verebilirdi” demişti.

Ayrıca, Trump’ın önde gelen destekçilerinden Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, CNN’e yaptığı açıklamada Harris’in zihinsel engelli olduğunu düşünmediğini ancak ”çılgın bir liberal” olduğunu söyledi. Graham, “Başkan Trump’a şunu söyleyeceğim; insanlar ekonomi, sınır güvenliği ve dış politika konularında size açık farkla güveniyorlar. Lütfen bunlara odaklanın” diye devam etti.

Cumhuriyetçi Logan: Engelli insanlara da hakaret

Öte yandan, Trump’a destek vermeyi reddeden, eski Maryland Valisi ve Cumhuriyetçi Larry Hogan, Trump’ın yorumlarının yalnızca başkan yardımcısı Harris’e değil, aynı zamanda engelli insanlara da hakaret olduğunu dile getirdi.

Harris kampanyası sözcüsü Sarafina Chitika ise Trump’ın kişisel saldırıları hakkında “Trump’ın Amerikan halkına sunabileceği ilham verici hiçbir şey yok, sadece karanlık” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER