© Muhalif 2024

Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıkladı

TBF ve FIBA Avrupa eski başkanı Turgay Demirel, 8 Ekim'de yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlık seçimi için aday olduğunu duyurdu. Demirel, basketbolu eski parlak günlerine döndürme hedefinde olduğunu vurguladı.

Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve FIBA Avrupa eski başkanı olarak, 8 Ekim tarihinde yapılacak olan TBF Başkanlık seçimi için adaylığını açıkladı. Demirel, basketbolu eski parlak günlerine döndürme ve "12 Dev Adam" ruhunu yeniden canlandırma hedefinde olduğunu ifade etti.

Demirel, yazılı açıklamasında Türk basketbolunun son yıllarda yaşadığı başarısızlıklara dikkat çekti. "Son 8 yılda sportif ve idari anlamda ciddi başarısızlıklar yaşandı," diyen Demirel, milli takımların FIBA sıralamalarında gerilediğini ve altyapı şampiyonalarında sonuçların düştüğünü belirtti.

Ayrıca, Türk basketbolunun gelirlerinde azalma ve bölgesel basketbol faaliyetlerinin durması gibi sorunlar yaşandığını vurgulayan Demirel, basketbol okulları ve altyapıların ihmal edildiğini ifade etti.

Demirel, basketbol camiasının ve sporseverlerin beklentilerine uygun güçlü bir yönetim oluşturmayı planladığını ve bu sorumluluğu zaman kaybetmeden üstlenmeyi gerekli gördüğünü söyledi. Ayrıca, Türk basketbolunu kötü yönetimden kurtarmak ve güçlü bir gelecek hazırlamak için birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemini vurguladı.

"Basketbolumuzun tüm sporseverler için gurur kaynağı olmasını yeniden sağlayacağız. Bunu başaracağımızı biliyorum," diyen Demirel, Türk basketbolunun geleceğine dair umutlu olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER