© Muhalif 2024

Türkiye genelinde ”NARKOÇELİK-41” operasyonları kapsamında 644 zehir taciri yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 57 şehirde düzenlenen ”NARKOÇELİK-41” operasyonlarıyla ilişkin detayları paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyonların uyuşturucu tacirleri ve sokak satıcılarına yönelik olduğunu belirterek, ”Ülkemizi bu zararlılardan temizlemeye kararlıyız” dedi.

Operasyonlarda toplamda 967 kg uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu hafta gerçekleştirilen operasyonlarda 644 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği ile Aksaray’dan İzmir’e, Gaziantep’ten İstanbul’a kadar uzanan çeşitli illerde koordineli operasyonlar düzenlendi. Özellikle İstanbul, Gaziantep, İzmir, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Trabzon, Sakarya, Şırnak, Şanlıurfa, Bingöl, Konya, Samsun ve Tekirdağ illerinde büyük miktarlarda uyuşturucu ele geçirildiği ve çok sayıda şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

İstanbul’da 2 ayrı operasyonda 2 milyon 272 bin 332 adet uyuşturucu hap, 334 kg metamfetamin gibi uyuşturucu maddeler yakalandı ve 33 sokak satıcısı yakalandı. Gaziantep ve İzmir operasyonlarında da yüz binlerce uyuşturucu hap ve onlarca kilogram metamfetamin, skunk ele geçirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER