© Muhalif 2024

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti: Malatya’nın o ilçesinin artık Hanım Ağası var

Malatya’nın Pütürge ilçesinde tarihi bir ilk yaşandı. Gündüz Mahallesinde 19 yaşındaki Asiye Yıldırım Türkiye’nin en genç muhtarı olarak seçimlerden galip çıktı.

Malatya’nı Pütürge ilçesinde 2024 yılında gerçekleşen yerel seçilerde tarihinde bir ilke imza attı. 19 yaşındaki Asiye Yıldırım hem mahallelinin hem de ailesinin isteğiyle 7 yıl yaşadığı İstanbul’dan gelerek köyüne muhtar adayı oldu. Pütürge ilçesi Gündüz mahallesi sakinleri de genç kıza destek vererek muhtar seçti.

Malatya Haber sitesi yenimalatya.com.tr’de yer alan habere göre, Gündüz Mahallesinin kadınları da büyük desteği verinde Pütürge ilçesinde Türkiye’nin en genç kadın muhtarı seçilmiş oldu. Çevredekilerinin “Hanım Ağa” olarak nitelendirdiği genç muhtar bu durumdan oldukça mutlu olduğunu söyledi.

“DUYAN HERKES ŞAŞIRIYOR”

Mahalle sakinlerinin de kendisini teşviki üzerine aday olduğunu aktaran Gündüz Mahallesi Muhtarı Asiye Yıldırım, “Genç bir kadın muhtar olarak mahalle sakinlerim beni seçtiler. Ben aday olurken köyüme katkıda bulunmak itiyordum. Şuan da katkıda bulunmaya çalışıyorum. İnşallah daha iyi hizmetlerde yapacağım.” diye konuştu.

Okuldan ve çevreden de arkadaşlarının çok şaşırdığını söyleyen Muhtar Asiye Yıldırım, Arkadaşlarım hayırlı olsun diye beni aradılar. Ortamda beni

“Türkiye’nin en genç muhtarı” olarak tanıtıyorlar. Bunu duyan insanlarda çok şaşırıyorlar. Hatta inanmıyorlar. Bu durumdan da oldukça memnunum.” dedi.

PÜTÜRGE’NİN HANIM AĞASI OLDU

Seçimden önce İstanbul’da çalıştığını muhtarlık vesilesi ile de memleketinde yaşamaya başladığını aktaran Kadın Muhtar, “Mahalle sakinlerimizde bana çok destek oluyorlar, kendi evlatları gibi muamele gösteriyorlar. Bazı yerlere gittiğimizde beni başköşeye oturtmaya çalışıyorlar. Köyde de bana “ Hanım Ağa” yada “Kezban Yenge” diyorlar. Şimdi oldukça mutluyum ve burada insanlar kendi ailesi görüp destek oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

“HEMŞERİLERİMİZİ MEMLEKETLERİNE DAVET EDİYORUM”

“Kendi köyüme katkı sağlamak çok güzel bir duygu. Bu işi başardığım içim ve kadın olarak başarmaktan dolayı çok mutluyum.” diyen Genç Muhtar, daha önce İstanbul’da güzellik uzmanı olarak çalıştığını 7 yılın sonunda memleketine dönmekten çok mutlu olduğunu ve diğer hemşerilerini de köye dönmesini istediğini söyledi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER