© Muhalif 2024

Uluslararası sahnede sesini duyuran ismimiz Cemre Paksoy

Cemre Paksoy, sinema alanında aldığı eğitimden senaryodaki yeteneğine, ulusal ve uluslararası; dizi, tiyatro, kısa film ve reklam filmlerinde sergilediği başarılı performansları ile ismini Türkiye'de zihinlere kazıtan bir yetenek.

1994 yılında İstanbul’da doğan Cemre Paksoy, Tiyatroya liseyi okuduğu Robert Kolej’de başladı. Lise eğitimi boyunca okulun İngilizce tiyatro kulübünün oyunlarında yer aldı.  

Amerika’nın en iyi 10 üniversitesi ve en iyi 10 tiyatro ve film okulundan biri olan Northwestern Üniversite’sinde film bölümündeki eğitiminin yanı sıra oyunculuk ve senaryo yazarlığı üzerine de çalışmalarda bulundu.

Üniversitede pek çok tiyatro ve kısa filmde rol aldığı gibi kendi yazdığı dört oyunu da kampüste ve Şikago’daki tiyatrolarda sergiledi. 

Son senesinde sınıf arkadaşı ve yaratıcı partneri Georgia Bernstein ile beraber yazdığı, kendisinin yönettiği aynı zamanda başrolünü de üstlendiği web dizisi ‘Snugglr’ Tribeca Film Festival’ine seçildi. 

Festivalde büyük beğeni toplayan dizinin pilot bölümünü çekmek için Conde Nast’tan para ödülü almalarının sonrasında ‘Snugglr’ın kısa filmi doğdu.

 

Netflix Amerika’nın doğaçlama dizilerinden Easy’nin üçüncü sezonunda yer aldı. 

Tribeca ve Netflix'teki başarılarından sonra Türkiye'de ekranlara yeni bir soluk getirdi ve dinamik enerjisiyle burada da ekranların aranan yüzü oldu.

Türkiye’de ise BluTV platformunun ‘Saklı’ dizisinin birinci sezonunda, Netflix Türkiye’nin Kuş Uçuşu dizinin üçüncü sezonunda boy gösterdi. Çok izlenen bu drama dizilerinde komedi oyunculuğu ile parlayan Cemre Paksoy, doğal ve özgün mizahı ile izleyicilerin favorisi oldu.

Ayrıca Avrupa’nın birinci dünyanın ikinci büyük beyaz eşya şirketi Beko’nun son reklam filminde ana karakter olarak yer almıştır.

Şu anda çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER