© Muhalif 2024

Ümraniye'de polis şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı: Polis olduklarını görmedim

İstanbul Ümraniye'de gözaltına alındıktan sonra karakoldan kaçan Yunus Emre Geçti, kendisini yakalamaya çalışan polis memurlarına ateş açmış, 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti. Tutuklanan Geçti, mahkemede olayın ayrıntılarını anlattı. Şüpheli, polisleri görmediğini ve öldürme kastı olmadığını iddia etti.

22 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Ümraniye'de gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, kaçmaya çalışırken polis memurlarına ateş açmış ve 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti. Olayın ardından tutuklanan Geçti'nin hakimlik sorgusunda verdiği ifade ortaya çıktı. Geçti, olaydan 5 gün önce uyuşturucu kullandığını ve hırsızlık şüphesiyle Dudullu Karakolu'na götürüldüğünü belirtti.

Geçti ifadesinde, karakolun bahçesinde beklerken annesinin çığlığını duyduğunu ve bu yüzden karakoldan kaçtığını iddia etti. Kaçtıktan sonra eve giderken hasımlarıyla karşılaştığını ve saldırıya uğradığını öne sürdü. Yerde bulduğu bir silahla ateş ettiğini ancak polis olduğunu görmediğini söyledi.

Savunması sırasında, Yunus Emre Geçti, öldürme kastı olmadığını ve kasten suç işlemediğini belirtti. Avukatı ise olayın meşru müdafaa olduğunu savundu ve müvekkilinin annesiyle birlikte yaralandığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER