© Muhalif 2024

“Üye sayımız bugün itibarıyla 572 bin 675. Seçimlerde yüzde 12-13’ü rahat buluruz”

Milli Görüş geleneğinde daha önce Refah Partisi ve Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerin ardından, 2023 Genel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi (YRP) Kocaeli Milletvekili seçilen, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, partinin üye sayısının katlanarak arttığını, “Günde 1000 üye yapıyoruz, üye sayımız bugün itibarıyla 572 bin 675” sözleriyle anlattı. Partiye olan ilgiye işaret eden Aşıla, Muhalif’in, ‘Olası bir erken seçimde yüzde 7 barajı aşılabilecek mi sorusuna, gülümseyerek “Yüzde 12- 13’ü buluruz, aşarız’ yanıtı verdi. TBMM’de, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Üyesi olan Aşıla, “Komisyonda daha önce 273 kuruluş denetlenirken bu sayı AK Parti geldikten sonra 29’a düşmüş. Hepsi haraç mezat satıldı, faiz gideri karşılığında maalesef elden çıkartıldı”. Aşıla’ya göre, hortumlar kesilir, yönetim düzeyinde israf önlenir ve üretime ağırlık verilirse ekonomi düzlüğe çıkar.

Hülya Özmen- Muhalif Özel

TBMM’de, etkili yasama çalışmaları için ‘üçüncü blok’ seçeneği için müzakereleri sürdüren Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kazanılan belediyelerde yaşanan kan kayıplarına rağmen üye sayısı ile partiye olan ilginin artarak devam ettiği güncel rakamlarla ifade edildi. Milli Görüş geleneğinde daha önce Refah Partisi ve Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerin ardından, 2023 Genel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi (YRP) Kocaeli Milletvekili seçilen, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, partinin artan üye sayısını, “Günde 1000 üye yapıyoruz, üye sayımız bugün itibarıyla 572 bin 675” sözleriyle açıkladı. Partiye olan ilgiye işaret eden Aşıla, Muhalif’in, ‘Olası bir erken seçimde yüzde 7 barajı aşılabilecek mi sorusuna, gülümseyerek “Yüzde 12- 13’ü buluruz, aşarız’ yanıtı verdi.  

 Mehmet Aşıla, Meclis’teki makamında İsrail’den, ekonomiye kadar güncel konuları değerlendi.

“İsrail'in karşısındaki en büyük güç olan Türkiye bugün yumuşak bir lokma oldu”.

Necmettin Erbakan’ın iç ve dış siyasette izlediği politikalardan tarihi anekdotlardan örnekler veren Aşıla, “Hocamız öncelikle, ‘Biz niye bu hale geldik, niye bütün İslam coğrafyasında kan var, gözyaşı var. Toplumda işsizlik, yoksulluk, açlık neden var. Ülkede sanayi, tarım, hayvancılık neden bitti, nasıl düzelir diye soruyorlar. Bu sorunların nedeni Siyonist politikalar ve onların destekçisi olan yandaş ülke yönetimleridir. Bunları bitirmeden bu sorunları çözemezsiniz’ sözlerini hatırlatmak isterim. Bugün görüyoruz ki; dedikleri doğru çıktı. Erbakan'ın Başbakan olduğu dönemde Filistin'e bir tane kurşun atılmadı. Görüyoruz ki İsrail'in karşısındaki en büyük güç olan Türkiye bugün yumuşak bir lokma oldu. Türkiye'de Erbakan Başbakanken Filistin'e bir tane kurşun atılmadı”.

Meclis KİT Komisyonu toplanmadı

İktidarın ekonomi politikalarının yerli ve milli olmaktan uzak olduğunu kaydeden Aşıla,  üyesi olduğu Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT)’nun   geçen yasama döneminde toplanmadığına işaret etti ve “Komisyonda daha önce 273 kuruluş denetlenirken bu sayı AK Parti geldikten sonra 29’a düşmüş. Hepsi haraç mezat satıldı, faiz gideri karşılığında maalesef elden çıkartıldı” dedi.

Hortumlar kesilirse…

Hane halkının bankalara olan borcunun bu hükümet göreve geldiğinde 6.6 milyar TL iken şu anda 5.3 trilyon TL olduğunu bunun eski hesaba göre kentrilyon anlamına geldiğini belirten Aşıla, “Herkesin bankalara borcu 1000 kat, 954 kat artmış. Hortumlar kesilsin, ür etim teşvik edilsin, yönetim düzeyinde israflar bitsin ekonomi düzlüğe çıkar”.

TBMM’de kurucusu  Fatih Erbakan’la 4 milletvekili olan Yeniden  Refah Partisi, 23 Kasım 2018 tarihinde kuruldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER