© Muhalif 2024

Van'da kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları 10. günde devam ediyor

Van Gölü’nde kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21) bulmak için arama çalışmaları 10. günde de sürüyor. Dalgıçlar ve taramalı sonar cihazlarıyla yürütülen çalışmalarda henüz bir ize ulaşılamadı.

Van’da kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları devam ediyor. 27 Eylül akşamı yurttan çıkan Kabaiş’in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları, 10. gününe girdi.

Rojin Kabaiş, akşam yemeğinden sonra Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyerek dışarı çıktı. Arkadaşları, onun geri dönmemesi üzerine 28 Eylül’de saat 12.00 sularında polise haber verdi. Kabaiş'in kaybolduğu gün, arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını belirttiği öğrenildi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili'nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, incelenmek üzere polise teslim edildi.

Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gönüllü arama kurtarma ekipleri ile birlikte Rojin'in kaybolduğu bölgedeki arama çalışmalarını sürdürüyor. Aramalarda, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar cihazı ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor. Dalgıç ekipleri zaman zaman göle dalış yaparak çalışmalara destek veriyor.

Bugüne kadar yapılan arama çalışmalarında Rojin Kabaiş'e ait herhangi bir ize ulaşılamadı. Ayrıca, kaçırılma ihtimali göz önünde bulundurularak olayın yaşandığı ilk günden itibaren Bardakçı Mahallesi’ne giriş-çıkış yapan 100’den fazla araçta inceleme yapıldığı bildirildi. Ekipler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasında arama çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER