© Muhalif 2024

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, OVP'deki artışları eleştirdi: 2027'de kişi başına 3 bin 731 dolar vergi ödenecek

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Orta Vadeli Program'daki vergi artışlarını eleştirdi. 2023'te kişi başına 2 bin 222 dolar olan vergi yükünün 2027'de 3 bin 731 dolara çıkacağı öngörülüyor.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen vergi artışlarını eleştirdi. Bingöl, 2023 yılında kişi başına 2 bin 222 dolar olan vergi yükünün, OVP'ye göre 2027 yılında 3 bin 731 dolara çıkacağını belirtti. Bu artışın dolar bazında yüzde 68 olduğunu ifade eden Bingöl, aynı dönemde kişi başına milli gelir artışının yüzde 54 olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program Tanıtım Toplantısı'nda vergi tabanını genişletme, vergi adaletini sağlama ve kamu gelirlerini artırma hedeflerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, vergide adaleti sağlamak amacıyla bazı istisnaların ve indirimli oranların gözden geçirileceğini belirtti.

Bingöl, sosyal medya paylaşımında vergi artışlarını eleştirerek, "Siz bu vatandaştan daha ne yapsın istiyorsunuz?" şeklinde tepki gösterdi. OVP'de yer alan vergi artışlarıyla ilgili yaptığı hesaplamayı paylaşarak, artışın ekonomik büyümeyle orantısız olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER