© Muhalif 2024

Yaşam kalitesi en yüksek 10 ülke listelendi

Ekonomik ve politik istikrar, yaşam maliyeti, iş gücü piyasası gibi çeşitli kriterlere göre yaşam kalitesi en iyi ülkeler belli oldu. U.S. News and World Report'un 2024 yılı verilerine göre Danimarka yaşam kalitesi en yüksek ülke oldu.

Yayınladığı analizler ve raporlarla öne çıkan medya kuruluşu U.S. News and World Report, dünya genelinde yaşam kalitesi en yüksek olan ülkeleri listeledi.

89 ülkeden 17 bin kişinin dahil ediliği araştırmada; ülkelerin, yaşam maliyetleri, iş piyasası, ekonomik istikrar, aile ortamı, gelir eşitliği, politik istikrar, güvenlik, eğitim ve sağlık sistemleri gibi kriterleri değerlendirildi.

Yaşam kalitesi en yüksek 10 ülke şöyle sıralandı:

1.Danimarka
2.İsveç
3.İsviçre
4.Norveç
5.Kanada
6.Finlandiya
7.Almanya
8.Avustralya
9.Hollanda
10.Yeni Zelanda

2023'te aynı listede 4. sırada yer alan Danimarka, 2024'te yaşam kalitesinin en iyi olduğu ülke oldu.

İskandinavya kültürel bölgesinin bir parçası olan Danimarka; İsveç ve Norveç ile birlikte, sosyal ve ekonomik alanlarda yüksek performans sergileyen bir ülke olarak öne çıktı.

Listede ABD'nin olmayışı ise dikkat çekti. ABD, yaşam kalitesi açısından 22. sırada yer alırken, uygun fiyatlar açısından 57., bürokrasi bakımından 49. sırada yer aldı.

Danimarka'da yüksek vergiler dengeleniyor, sağlık hizmetleri ücretsiz, çocuk bakımı destekleniyor, üniversite eğitimi masrafsız ve yaşlılara yönelik sosyal destekler son derece iyi.

Ayrıca en mutlu ikinci ülke olan Danimarka'da göçmenlerin yüzde 84'ü de iş-yaşam dengesinden memnun.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER