Azerbaycan'ın farklı lezzetlerini deneyimlemeniz için en sevilen lezzetleri sizler için derledik.
Enenevi Plov
Türkler tarafından Azeri pilavı olarak bilinen Enenevi Plov, lezzetli malzemelerden oluşuyor. Kestane, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru mürdüm eriği, badem, çeşitli baharatlar ve kuşbaşı et ile hazırlanan yemeğin yanına ince ve uzun pirinç ile yapılan safranlı pilavda eşlik ediyor ve ortaya tadına doyulmayacak bir lezzet çıkıyor.
Turşu Sıyık
Pirinç, havuç, ıspanak, kuzukulağı ve ekşi pestil'in ile hazırlanan bu çorba Azerbaycan mutfağının sevilenlerinden.
Piti Aşı
Azeri mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kuru erik bu yemekte de yerini almış. Nohut, ve kemikli koyun etinin başrol oynadığı piti aşını yada Bozbaş isimli yemeği denemenizi tavsiye ederiz.
Ovrişte
Kuzu eti ve kestanenin enfes uyumu! Bu lezzete bayılacaksınız!
Fetir
Bildiğimiz bazlama kardeş ülkemizde fetir olarak adlandırılıyor.
Yarpaq Dolması
Bizim yaprak sarmamızdan tek farkı adı.
Şekerbura
Azerbaycan’da özellikle de Nevruz bayramlarında boy gösteren leziz bir kurabiye olan Şekerbura’nın içi bolca fındık, badem, ceviz içi ve kakule ile dolduruluyor üzerine de çatalla çentikler atılıp pişiriliyor.