Nazım Ustadan Asya Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Asya Pilavı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Asya Pilavı tarifi.

3 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı arpa şehriye
6 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı kaynar su 

Yapılışı
Nohutu akşamdan suya koyun, ertesi gün suyunu değiştirin, üzerini dört parmak geçecek kadar su doldurup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 50 dakika kısık ateşte haşlayıp süzün. Yağı pilav tenceresine koyun, şehriyeyi ilave edip çok az pembeleştirin, hemen iyice yıkanmış pirinci de katıp kısık ateşte 10 dakika kavurun. Nohutu, tuzu, pulbiberi de katıp iyice karıştırın. Kaynar suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapatın. Orta hararetli ateşte 15 dakika pişirin. Ocağı iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla karıştırıp servis yapın. 

İLGİLİ HABERLER