Nazım Ustadan Beyti Kebap Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Beyti Kebap nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Beyti Kebap tarifi.

Pide malzemesi 

2 su bardağı un 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çay kaşığı tuz 
1/2 paket (12 gr) yaş maya 
1 çay bardağı su

Kebap malzemesi 

600 gr kuzu kıyması
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, maydanoz 
2 domates (dilimlenmiş) 
2 sivri biber (doğranmış)


Yapılışı

Unu tezgaha koyup ortasını açın. Mayayı koyup suyla ezin, üzerine yağı ilave edin. Tuzu da unun üzerine serpip hamuru yapın, kabarıncaya kadar ılk bir yerde mayalanmaya bırakın. Tekrar yoğurup 6 beze yapın. Tezgaha unu serpin, lavaşları açın. 200 derece fırında 4 dakika pişirin. Soğanı, sarmısağı, maydanozu kıyın, kıymaya katın. Tuzu ve karabiberi de ilave edip iyice yoğurun. 6 eşit parçaya ayırın. Buzdolabında bir süre dinlendirin. Uzun kebaplar (köfteler) yapıp fırın tepsisine dizin, yanına domatesle biberleri de koyun. Üzeri kızarınca fırından alıp yağıyla pideleri yağlayın. Dilimleyip servis yapın.

İLGİLİ HABERLER