Nazım Ustadan Çerkez Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Çerkez Böreği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Çerkez Böreği tarifi.

4 adet iri patates (haşlanmış)
10 adet taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
1 adet margarin (ısıtılmış)
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
Tuz, karabiber 

Hamur malzemesi:
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un 

Yapılışı
İç malzemenin hazırlanması:

Patatesleri rendeleyin, soğanı, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın akını da ilave edip iyice yoğurun, beklemeye bırakın.
Hamur hazırlanması:
Suyu, tuzu, sıvıyağı, aldığı kadar unu bir kaba koyup karıştırın. Yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, beze yapın. Bezelerden bıçak sırtı inceliğinde yufka açın. (Yufkaların çok ince olmaması lazım.) Çay tabağı büyüklüğünde bir kalıpla kesin, fazla parçaları alın, tekrar yoğurun. Yuvarlak hamurları eritilmiş ve ılıtılmış yağla yağlayın. İç malzemeyi hamurların yarısına bırakın, ağzına gelmemesine dikkat edin. Boşta kalan tarafı da üzerine kapatın ve ucuna bastırarak yapıştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede 20 dakika pişirin. 

İLGİLİ HABERLER