Nazım Ustadan Dalyan Köfte Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Dalyan Köfte nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Dalyan Köfte tarifi.

800 gr dana ve kuzu kıyma 
2 adet soğan 
2 yumurta 
1/2 dilim bayat ekmek içi 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı bezelye 
2 adet havuç (haşlanmış) 
2 adet domates (soyulmuş, küp küp doğranmış)

Sos malzemesi 

Köftenin yağı
1 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su

Yapılışı

Yumurtaları derin bir kaba kırın, tuzu, karabiberi, soğanı, ekmek içini, kıymayı ekleyerek iyice yoğurun. Kare bir tepsiye naylon veya streç film serip harcı bunun içine yayın. Havucu bezelye iriliğinde doğrayıp bu harcın üzerine koyun, bezelye ve domatesi ekleyin. Naylonu düzgün rulo yapıp sıyırın. Köftenin ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyun. Üzerini düzeltip önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirip servis tabağına alın. Tepside kalan yağı tavaya alıp unu ilave edin ve kavurun. Salçayı ve suyunu ilave edip karıştırarak pişirin. Boza kıvamındaki sosu, köftenin üzerine döküp sıcak servis yapın.

İLGİLİ HABERLER