Nazım Ustadan Havuçlu Turp Salatası tarifi.
2 adet havuç
1 adet turp
1 limonun suyu
1/2 demet maydanoz
Bir avuç siyah zeytin
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Havuçla turbun kabuklarını kazıyıp yıkayın. Ayrı kapların içine rendeleyin. Sebzelerin yumuşaması için üzerine tuz ve limon suyu gezdirip çatal yardımıyla ezermiş gibi karıştırın. 10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Havuçla turbu dilediğiniz şekilde servis tabağına yerleştirin. Maydanozu incecik kıyın, salatanın üzerine gezdirin. Bir avuç zeytini de üzerine serpiştirin. Zeytinyağı döküp sofraya getirin.
Not: Salatanızı domates, salatalık ve çeşitli yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz.