Nazım Ustadan Jöle Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Jöle Tatlısı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Jöle Tatlısı tarifi.

2 su bardağı kaynar su 
2 su bardağı soğuk su 
8 adet kuru incir 
8 adet kuru kayısı 
1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş) 
1 çay bardağı badem 
1 çay bardağı kuşüzümü 
1 çay bardağı antepfıstığı 
2 yaprak jelatin 

Yapılışı 

İncirle kayısıyı soğuk suda yıkayıp kurulayın, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yıkayın, süzün ve kurulayın. 2 su bardağı kaynar suyu çelik veya cam bir tencereye koyun, içine jelatini ekleyip iyice karıştırarak eritin. 2 bardak soğuk suyu katıp karıştırın. Meyveleri ekleyin. 6 adet kâseye veya kuplara pay edin, 30 dakika bekletip tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine kuru yemişleri dizip servis yapın. 

İLGİLİ HABERLER