Nazım Ustadan Kırıntı Böreği tarifi.
4 adet yufka
1 su bardağı kaşar rendesi
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet matgarin (eritilmiş)
1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
30x30 boyunda bir tepsiyi yağlayın. Yufkanın bir tanesini tezgaha serin, üzerini yağlayın, kalan yufkaları da aynı şekilde serin ve rulo yapın. 10 dakika dinlendirin. Ruloyu 3 eşit parçaya kesin, ince ince kıyın. Yağlanmış tepsiye boşaltın, üzerini düzeltin. Kaşarı serpin. Tuzu bir kaba koyun, yumurtaları içine kırın, iyice çırpın. Sütü ve maydanozu da katıp iyice karıştırın. Tepsideki karışımın üzerine dökerek spatulayla düzeltin. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.