Nazım Ustadan Kıymalı Burma Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kıymalı Burma Börek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Kıymalı Burma Börek tarifi.

2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket margarin (eritilmiş)
2 adet yumurta sarısı 

İç malzemesi
500 gr kıyma
4 adet iri soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber 

Yapılışı
Suyu ve tuzu geniş bir kaba koyup aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, 30 dakika dinlendirin. Geniş bir tavaya yağı koyun, yarım ay biçiminde doğranmış soğanı kavurun. Pembeleşince kıymayı da ilave edip iyice karıştırın. Kıyma tanelenince ateşten alın. Tuz, karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun. 4 eşit parçaya ayırıp bezeleri yapın. Her bezeyi sık sık unlayarak geniş yufkalar halinde açın. Tezgâhın üzerine sererek eritilmiş margarinle yağlayın. Soğutulmuş iç malzemesini yufkaların üzerine pay edin, iyice yayın. 10 dakika bekleyin. Yufkanın size bakan tarafından 5 santim karşıya doğru katlayın. Oklavayı katlanmış yere koyun. Yufkayı fazla sıkmadan rulo yapın, oklavayı çıkarın. Böreği burma tatlısı gibi şekillendirin. Dört ruloyu da aynı şekilde hazırlayarak tabani yağlanmiş bir tepsiye döşeyin. Yumurta sarılarını çırpıp üzerine sürün. 30 dakika pişirin. 

İLGİLİ HABERLER