Nazım Ustadan Kuzu Etli Bezelye Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Etli Bezelye nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Kuzu Etli Bezelye tarifi.

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 
4 su bardağı taze bezelye 
4 adet olgun domates (soyulup doğranmış) 
4 adet sivri biber (yemeklik doğranmış) 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 su bardağı kaynar su


Yapılışı
Yağı tencereye koyup eti ilave ederek kavurun. Suyunu çekince kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Soğanı katıp kavurmayı sürdürün. Biberi, domatesi ekleyerek soteleyin. Bezelyeyi katıp 2 su bardağı kaynar suyu da ilave ederek kısık ateşte 40 dakika pişirin.

İLGİLİ HABERLER