Nazım Ustadan Mantar Sote Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Mantar Sote nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Mantar Sote tarifi.

1 kg kültür mantarı (yıkanmış, kurulanmış)
1 adet kuru soğan 4 adet domates (soyulup ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet sivri biber (ince doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kaynar su 

Yapılışı
Yağı tavaya koyun. Yemeklik doğranmış mantarları atıp karıştırarak suyunu çekinceye kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanı katıp pembeleşinceye kadar pişirin. Salça, domates, tuz ve su ekleyip bir süre daha kavurmayı sürdürün. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirip ateşten alın. İsterseniz üzerine rendelenmiş kadar ilave edebilirsiniz. 

İLGİLİ HABERLER