Nazım Ustadan Paçanga Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Paçanga Böreği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Paçanga Böreği tarifi.

2 adet hazır yufka 
300 gr pastırma 
2 adet çarliston biber (çekirdeği çıkartılmış) 
1/2 demet maydanoz 
2 su bardağı taze kaşar rendesi
1 yumurta akı 
Kızartma yağı

Yapılışı
Yufkaları üst üste koyun, önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye kesin. Pastırmayı, maydanozu ve biberi incecik kıyın. Kaşarı da ilave ederek iyice karıştırın. Harcı 8 eşit parçaya ayırın. Yufkanın ilkini geniş tarafı size bakacak biçimde tezgâha serin. Geniş taraflara harcı yayın, sağdan soldan kapatın. Katlayarak uca doğru geniş bir rulo yapın. Çırpılmış yumurta akını uç taraflara iyice sürüp yapıştırın. Geniş bir tavaya yağı koyun, ısınınca yakmadan kızartın. Sıcak servis yapın.

İLGİLİ HABERLER