Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Patatesli Mantı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

4 adet orta boy patates 
3 adet yumurta 
1 su bardağı kaşar rendesi 
1 tatlı kaşığı tuz 
1/2 demet dereotu 
Aldığı kadar un 

Sos malzemesi 

4 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı su • 2 su bardağı yoğurt 

Yapılışı

Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Yumurtayı, tuzu, dereotunu, kaşarı, unu karıştırarak kulak memesi sertliğinde bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin. 4 bardak suyu bir tencereye koyun, kaynatın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın, kalem gibi rulo yapın. 2 santim uzunluğunda kesin ve kaynayan suya atın. 4 dakika kaynatıp sudan alın. Hamurun geri kalanını aynı şekilde haşlayarak beklemeye alın. Domatesleri soyun, ince kıyın. 2 kaşık yağda soteleyin. 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip beş dakika kaynatın. Yoğurdu çırpın, servis tabaklarına pay edin. Mantıyı yoğurdun üzerine dizin, domates sosunu üzerine gezdirerek servis yapın. 

İLGİLİ HABERLER