Nazım Ustadan Peynirli Tatlı Pide tarifi.
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
İç malzemesi
2 su bardağı tuzsuz lor peyniri
2 su bardağı taze kaşar rendesi
2 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
İç malzemesini bir kapta karıştırıp bekletin. Unu hamur kabına koyup ortasını açın, mayayı ve sütü üzerine ilave ederek 10 dakika dinlendirin. Tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Üzerini ıslak bir bezle örterek 30 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra tekrar yoğurun ve uzun bir rulo yapıp ikiye kesin, tekrar ikiye kesin. Dört adet olsun. Ruloları uzatarak ve elinizle bastırarak oval şekilde açın. Kenarlarını üzerine katlayın. Harcı hamurların üzerine pay edip 30 dakika dinlendirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Tereyağını pidelerin kenarlarına sürüp servis yapın.