Nazım Ustadan Şakşuka Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Şakşuka nasıl yapılır?

6 adet patlıcan 
8 adet domates (rendelenmiş) 
8 adet sivri biber (4 tanesi ince kıyılmış, 4 tanesi de ikiye kesilmiş) 
2 diş sarmısak (ezilmiş) 
1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 
3 su bardağı süzme yoğurt 
1 çorba kaşığı salça 
1 su bardağı kaynar su 
Kızartma yağı 

Yapılışı

Patlıcanlar alaca soyup kuşbaşı doğrayın. Derin bir kaba soğuk su ve tuz koyun. Patlıcanları 30 dakika o suyun içinde bekleterek süzün. Kızartıp yağını iyice alın, bir borcama dizin. Zeytinyağını tencereye koyun, salçayı katıp kavurun. Domatesi ekleyip kavurmayı sürdürün. 1 diş sarmısağı ilave edin. Tuzu, kaynar suyu da katıp 30 dakika pişirerek patlıcanların üzerine yayın. Yoğurdu çırpın, 1 diş sarmısağı da katıp patlıcanların üzerine yayın. Kızartılmış biberleri de üzerine dizerek servis yapın. 

İLGİLİ HABERLER