Nazım Ustadan Su Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Su Böreği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Su Böreği tarifi.


5 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üstüne)
1 tatlı kayıp limonun suyu
Aldığı kadar un 

İç malzemesi

1 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 

Yapılışı

5 yumurtayı geniş bir kaba kırın. Tuz, su ve limon suyunu da ilave edip iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yapın, 30 dakika dinlendirin. Üzerine nemli bir bez örtün. 6 eşit parçaya ayırın, beze yapın. Her bezeyi 40 santim çapında açın, yufkalardan biri tepsiden geniş olsun. Kuru biryere dizin. Peynirle maydanozu ayrı bir kapta karıştırın. Fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın. Geniş bir tencereye 3 litre su koyup kaynatın. Kaynayan suya büyük yufkayı bırakın. 2 dakika pişirip sudan alın. Başka bir kaba soğuk su doldurun. Pişmiş yufkayı içine soğuk suyun içine daldırıp çıkararak havlunun üzerinde iyice süzün ki hamur olmasın. Tepsinin tabanına yayın, kenarları tepsiden taşsın. Üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürün, 3 kat yufkayı bu şekilde hazırlayın. Peyniri koyun, kalan üç taneyi de bu şekilde yerleştirin. Tekrar yağlayın, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 

İLGİLİ HABERLER