Nazım Ustadan Taze Soğanlı Sebze Yahni Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Taze Soğanlı Sebze Yahni nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Taze Soğanlı Sebze Yahni tarifi.

4 adet kabak (kalem şeklinde doğranmış)
4 diş sarmısak (iri kıyılmış)
2 adet havuç (kalem şeklinde doğramış)
1 adet kemiksiz tavuk göğsü (kalem şeklinde doğranmış)
4 adet Urfa biberi (kalem şeklinde doğranmış)
2 adet sivri biber (her biri 4 eşit parçaya bölünmüş)
2 adet olgun domates (soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı kaynar su
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
12 adet taze soğan (3 santim uzunluğunda doğranmış) 

Yapılışı

Yağı tencereye koyun, havucu ve sarmısağı ilave edip 5 dakika kavurun. Kabağı, soğanı, biberleri katıp soteleyin. Tavuk etini ve salçayı da ekleyin Domatesle beraber tuz ve karabiberi katarak karıştırın. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 

İLGİLİ HABERLER