Nazım Ustadan Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Zeytinyağlı Enginar tarifi.

6 adet enginar
40 adet arpacık soğan (soyulmuş)
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı iç bezelye (haşlanmış)
4 diş sarmısak
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
6 su bardağı soğuk su
Bir tutam toz şeker 
Tuz 
 

Yapılışı

Suyu bir tencereye koyun. Unu, limonu, tuzu, şekeri katıp karıştırın. Enginarları soyup tencerenin içine yan yana dizin. Havuçları soyun, birini bezelye iriliğinde doğrayın, birini de 6 eşit parçaya kesin, içlerini oyup enginarların saplarına takın. Patatesleri yıkayın, soyun. Her patatesi dört eşit elma dilimi yapın, onu da suyun içine bırakın. Sarmısağı, soğanı, yağı tencereye katın, üzerini yağlı kağıtla kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın, 40 dakika pişirin. Bezelyeyi de katıp 10 dakika daha pişirin, ocaktan alıp soğutun. Derin bir kaba alıp üzerine dereotunu da ilave edin. 

İLGİLİ HABERLER