Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? Masterchef Pırtımpırt tarifi

Masterchef yarışması ilk günkü heyecanıyla izleyenleri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Programın son bölümünde Pırtımpırt yemeği yapmaları istendi. Peki, Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef Pırtımpırt tarifi

MasterChef yarışmasında Türkiye'nin ünlü şefleri Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya yemekleri değerlendirmeye devam ediyor. Yarışmacılar birbirinden güzel tatlarla şeflerin beğenisini kazanmaya çalışıyor. Bu bağlamda, Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef Pırtımpırt tarifi

PIRTIMPIRT MALZEMELERİ NELER?

Pırtımpırt malzemeleri şu şekildedir;

200 gr dana eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yarma(dövme)
Göz kararı asma yaprağı(kurusu, tazesi veya salamura)
2 yemek kaşığı salça
2 adet soğan
5 diş sarımsak
Sıvı yağ
Et suyu

PIRTIMPIRT NASIL YAPILIR?

İlk olarak soğan ve sarımsaklar doğranır ve bir düdüklü tencere içerisinde kavrulur.
Üzerine kuş başı şeklinde doğranmış etler eklenir ve 3-4 dakika daha kavrulduktan sonra salça ilave edilir.
Doğranan asma yaprakları da düdüklü tencere içerisine alındıktan sonra tuz eklenir. ( Bu aşamada eğer tuzlu salamura yaprağı kullandıysanız ilave tuz eklememenizi öneririz.)
Önceden haşladığınız nohut ve yarmayı kavrulmuş yemeğinize ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

PIRTIMPIRT HANGİ YÖREYE AİT?

Kayserinin Develi ilçesinin yöresel yemeği olan pırtımpırt, kuru asma yapraklarının parçalanması sebebiyle bu adı almıştır. Kirtimpurt ve ya pırtım aşı olarakta bilinir.

İLGİLİ HABERLER