Sütün Taşmasını Önlemek İçin Yöntemler:
- Tencereye tahta kaşık koymak
En çok kullanılan yöntemdir. Sadece süt kaynatırken değil, taşma tehlikesi olan tüm yemeklerde kullanılabilir. Tencerenin ağız kısmına yatay bir şekilde yerleştirilen tahta kaşık, büyük fokurtuları ve taşmayı önler. Ancak bu işlem, taşmayı yalnızca bir süreliğine engeller.
- Tencerenin içine cam malzeme koymak
Tencereye sütü ekledikten sonra ortasına ısıya dayanıklı porselen veya cam bir bardak koymak koymak, taşmayı bir süreliğine önler. Ayrıca ses çıkararak sütünüzün taşmak üzere olduğunu da haber verir. Bardak yerine süt taşırmaz taşları da konulabilir.
- Tencerenin ağzına tereyağı sürmek
Tencereye sütü koyduktan sonra ağız kısmına tereyağı sürün. Tereyağı, süt taneciklerinin kendinden daha yoğun bir maddeyle karşılaşmasını sağlar ve bir süreliğine taşmasını önler.