Tas Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 adet kuru soğan (rendelenmiş) 
1 adet havuç (rendelenmiş) 
2 çorba kaşığı salça 
2 diş sarmısak 
4 dal maydanoz 
2 adet defne yaprağı 
10 adet tane karabiber 
1 çorba kaşığı un 
8 su bardağı kaynar su 
1 tatlı kaşığı tuz 
4 çorba kaşığı sıvı yağ


Yapılışı
Eti yağda kavurun, suyunu çekince soğanı, sarmısağı, havucu da katıp kısık ateşte kavurmaya devam edin. Unla salçayı ilave ederek soteleyin. Kalan bütün malzemeyi ilave edip iyice karıştırın. Kaynayınca köpüğünü alıp kısık ateşte 75 dakika pişirin. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Etleri kevgirle başka bir tencereye alın, kızarmış  patatesle servis yapın.
 

İLGİLİ HABERLER