© Muhalif 2024

Yeni Akit haber müdürü Zekeriya Say’dan Harp Okulu birincisi kadın teğmene hakaretler!

Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say’ın, Kara Harp Okulu birincisi kadın teğmen Ebru Eroğlu’ya yönelik hakaretleri büyük tepkiye sebep oldu. Şahıs, Eroğlu’nun tipine ve karakterine hakaret içeren söylemlerde bulundu.

İstanbul Bakırköy’deki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu'nda Cumartesi günü düzenlenen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde bir ilke imza atıldı: Üç harp okulunun birden dönem birincileri kadın öğrenciler oldu.

Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu'nun birincisi olan başarılı kadın teğmenler diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Erdoğan, "Bu herhangi bir tesadüf değil, kızlarımızın gerçekten harp okullarımıza olan ilgi ve alakası, bunun neticesinde çalışmaları ve verdikleri mücadele. Bu mücadeleyle de hamdolsun kara, hava, denizde alınan netice" diye konuştu.

Fakat kadınların TSK’da gösterdikleri bu başarıya gölge düşüren bir takım söylemler de yaşandı. 

Bunlardan birisi de Yeni Akit gazetesinde haber müdürü olduğu ifade edilen Zekeriya Say isimli bir şahsın Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu’na yönelik hakaretleriydi:

“Tipe bak!

Gözleri resmen felfecir okuyor..

900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu..

Peygamber ocağında ne işi var bunun!”

Say, başarılı askerin önce “Tipe bak!, Gözleri resmen felfecir okuyor..” diyerek görünüşüne, ardından “900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu” diyerek karakterine hakarette bulunuyordu.

Say’ın bu paylaşımı çok dikkat çekerken, önce kenti tipine bakmasını söyleyenler olduğu gibi hakkında tutuklama talebi isteyenler de vardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER