© Muhalif 2024

Yeni SHP olduğunu iddia eden partiye Karayalçın’ın ilk yorumu: SHP yeniden açıldı diye takdim edilmemeli

SHP yeniden kuruldu denildi ama ne kadar doğru? Bildiğimiz SHP’nin son genel başkanı Murat Karayalçın, “SHP yeniden açıldı diye adlandırılamaz bu durum. Kullanılan bu haber başlıkları son derece yanlış olur. Bu SHP’nin yeniden açılması değildir” dedi.

Oğuz Büber - Muhalif Özel

Yargıtay’ın resmi internet sitesine göre 28 Haziran 2024 tarihinde Türkiye siyasetinin geçmişinden aşina olduğumuz Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) yeniden kuruldu. İlk açıklamada sadece partinin genel merkezinin Ankara Karanfil sokakta olduğu bilinirken kurucuları bilinmiyordu. 

Kısa süre önce partinin kurucuları açıklandı. Biz de 1995 yılında kurumsal kimliğini feshederek CHP’ye katılan SHP’nin son genel başkanı Murat Karayalçın’a yaşananlara ilişkin düşüncesini sorduk:

“Hiçbir ismi tanımıyorum. Böyle bir ismi kullanamazlar. Hukuki yönünü bilmiyorum ama siyasi ahlak açısından bu doğru değil. Her parti kurana saygı duyarım, her parti kuranın siyasi çalışmasında başarılar dilerim. Ama 1995 yılında yani bundan yaklaşık 30 yıl önce bir başka parti ile birleşme kararını veren, kurultay delegelerinin siyasi iradesini hiçe sayan bir anlayıştır bu. SHP yeniden açıldı diye adlandırılamaz bu durum. Kullanılan bu haber başlıkları son derece yanlış olur. Bu SHP’nin yeniden açılması değildir. SHP’nin son genel başkanı benim. SHP’nin kurultay delegelerinin böyle bir karar vermesi lazım. Hiç tanımadığımız birileri bu ismi kullanıyor. Yapılan doğru değil. Yani SHP yeniden açıldı diye takdim edilmemeli. “

 

Yeni SHP iddiasında olan partinin kurucuları şu isimlerden oluştu:

Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER