© Muhalif 2024

"Yenidoğan Çetesi" skandalı Anadolu'ya sıçradı: Çete hakkında yeni ihbarlar geliyor

İstanbul'da çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan "yenidoğan çetesi" skandalı, Anadolu'ya da yayılmaya başladı. Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'dan da benzer ihbarlar geldi. Sağlıklı bebeklerin yoğun bakıma yatırılarak şüpheli ölümlerinin gerçekleştiği iddialarının ardından soruşturma genişliyor.

İstanbul'da bebek ölümlerine sebep olan "yenidoğan çetesi" skandalı Türkiye genelinde büyümeye devam ediyor. Türkiye gazetesinin haberine göre, İstanbul ve Tekirdağ'daki skandalın ardından Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya gibi illerden de benzer ihbarlar gelmeye başladı. Bu özel hastanelerde yoğun bakıma alınan bebeklerin sahte raporlar düzenlenerek uzun süre hastanede tutulduğu ve bazı bebeklerin şüpheli şekilde hayatlarını kaybettiği iddia ediliyor.

İhbarlar arasında, 32 haftalık bir bebeğin ameliyat için üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edildiği, tedavi sürecinde vefat ettiği gibi ürkütücü olaylar yer alıyor. Diğer bir ihbarda, kuvöze yatırılan bir bebeğin ailesine karaciğer ve böbrek iflası teşhisi konulduğu, ancak ölüm raporunda "doğal ölüm" yazıldığı iddia edildi.

Bazı aileler, tedavi sırasında maddi talepte bulunulduğunu ve ödemelerin belgelenmediğini ifade ederken, ölen bebeklerin ölüm raporlarına ve tedavi evraklarına erişim sağlayamadıklarını belirtti. Sağlıklı doğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakıma alındığı ve ölümlerinin ailelere geç bildirildiği de iddialar arasında yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER